Blog

Pressemeddelelse fra Aarhus Kommune

Udsendt 31. august 2017 – link til pressemeddelelsen her

Fælles aftale baner vej for multihus i Hjortshøj

Et længe næret ønske om at skabe et nyt multihus i Hjortshøj med faciliteter til både skole-, fritids- og idrætsliv ser nu ud til at blive en realitet. Aarhus Kommune har sammen den lokale borgergruppe bag multihus-projektet fundet en løsning på en fælles finansiering af byggeriet.

Multihuset skal bygges i forbindelse med Virupskolen, der kan bruge faciliteterne i skoletiden, mens fritids- og foreningslivet kan bruge dem på andre tidspunkter af døgnet.

Bünyamin Simsek, rådmand for Børn og Unge, glæder sig over aftalen.

”Det har været et stort og vedvarende ønske at få bedre idrætsmuligheder i Hjortshøj til skole og fritid, og jeg glæder mig på lokalområdets vegne over, at pengene kan findes. Det styrker det lokale sammenhold, at skole, fritids- og foreningsliv arbejder tæt sammen,” siger Bünyamin Simsek.

Også Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur- og Borgerservice, glæder sig over løsningen.

”Aarhus er i konstant vækst. Det er vigtigt at vi sikrer at vores idrætsfaciliteter følger med udviklingen. Flere borgere betyder at vi også må have flere faciliteter.  Multihuset i Hjortshøj er et skridt på vejen og et godt eksempel på, hvordan vi når længere i fællesskab og med et stærkt lokalt engagement i sagen,” siger Rabih Azad-Ahmad.

Bjarne Bendtsen er talsmand for borgergruppen bag multihuset. Han siger:

”Projektet betyder et kæmpe løft for Hjortshøj, og vi er selvfølgelig glade for, at der nu endelig er fundet en samlet løsning. Vi har arbejdet målrettet for det længe, vi har brug for det, og jeg ser virkelig frem til at se forslaget endelig vedtaget i byrådet,” siger Bjarne Bendtsen.

Aarhus Byråd forventes i løbet af efteråret at godkende projektet i et konkret forslag om at stille kommunegaranti for borgergruppens byggelån. .

Fakta

Borgergruppen bag multihuset forventer, at multihuset vil koste omkring 25 mio. kr. at bygge. Heraf dækkes 4,0 mio. kr. af tilskud fra salg af Vejlby Skole, tilskud fra Børn og Unge på 5,7 mio. kr. og tilskud fra Kultur og Borgerservices anlægspulje til idrætsbyggeri på 1,8 mio. kr.

Resten af udgifterne dækkes af de midler Borgergruppen bag multihuset har indsamlet og et kommende lån på baggrund af den forventede kommunegaranti fra Aarhus Byråd.

Læs mere på multihushjortshøj.dk

Yderligere oplysninger

  • Bünyamin Simsek, rådmand for Børn og Unge, 2194 7257
  • Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice, via presse- og kommunikationschef Michael Jaap på 4022 8799
  • Bjarne Bendtsen, talsmand for borgergruppen bag Multihus i Hjortshøj, 3054 8516

Related Posts